|
Category: Food & Beverages
Country: All countries
 Dokładne wymieszanie składników bardzo często decyduje o jakości produktu finalnego. Urządzenia, które możemy do tego celu zastosować to mieszlniki i miksery. Systemy te, działające w układzie pionowym lub poziomym, służą do szybkiego i dokładnego mieszania materiałów sypkich, płynów, homogenizacji substancji kremowych lub mielenia półproduktów, jak również dozowania innych materiałów np. syropów czy aromatów do mieszanych substancji. Kształt i wyposażenie systemu mieszania[...]  Details...  Jogurty JOVI są bogatym źródłem witamin A i E (tzw. witaminy młodości) oraz witaminy D odpowiedzialnej za wchłanianie wapnia i fosforu w układ kostny. Zawierają pożądaną dla organizmu mikroflorę : bakterie probiotyczne (Lactobacillus Casei, Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacterium Lactis) – żywe kultury bakterii, które gwarantują korzyści zdrowotne. Wprowadzone do przewodu pokarmowego eliminują niepożądaną mikroflorę, a inulina , dodawana w procesie produkcji jogurtu, stymuluje[...]  Details...  Przeznaczenie:
Uniwersalne zastosowania do wszystkich rodzajów ciast. Idealne dla piekarni i cukierni o różnej wielkości produkcji oraz zakładów spożywczych do produkcji pierogów, pizzy itp.. Mieszałki spiralne sprzyjają doskonałemu napowietrzeniu ciasta.
Zalety naszych mieszałek spiralnych z dzieżami wyjezdnymi:
* niezawodna i cicha praca
* solidna, stabilna i wytrzymała całkowicie stalowa konstrukcja zaopatrzona w stopki i kółka do przemieszczania
* wszystkie[...]  Details...   The history of candy-floss goes back to the 16th century, when, in Italy, it was a delicacy only for those at the very top of society.
This was because there was no known equipment to manufacture candy-floss at that time. All that changed in 1897 when William Morrison and John Wharton invented the candy-floss machine. Finally, candy-floss began to reach a greater number of people. In years to come, more and more machines were manufactured, and candy-floss became the dainty of choice at church fairs,[...]  Details...   We made corn bread is an excellent dietary supplement. Is made only from corn meal, so you can boldly recommend it for people who shall use the gluten-free diet[...]  Details...  Ziarno ze szlachetnych odmian lnu poddane prażeniu nadaje się świetnie jako przekąska do chrupania. Można go stosować także jako dodatek do jogurtu, sera, sałatek, a także wypieków.[...]  Details...  Bułka poznańska to mieszanka, z której możemy upiec wiele rodzajów pieczywa. Z prezentowanych przez nas mieszanek jest tą, która pozwala na największe "puszczenie wodzów" osobistej inwencji i fantazji.
Skład: mąka pszenna typ 750 (97%), sól.
Z mieszanki otrzymamy pieczywo pszenne znane w wielu regionach kraju. Jego smak i zapach możemy polepszyć zastępując wodę mlekiem. Możemy także wypiec pieczywo słodkie, wystarczy dodać 1-2 łyżeczki miodu lub cukru, szczególnie[...]  Details...  Przeznaczenie:
Uniwersalne zastosowania do wszystkich rodzajów ciast. Idealne dla piekarni i cukierni o różnej wielkości produkcji oraz zakładów spożywczych do produkcji pierogów, pizzy itp.. Mieszałki spiralne sprzyjają doskonałemu napowietrzeniu ciasta.
Zalety naszych mieszałek spiralnych z dzieżami wyjmowamymi:
* niezawodna i cicha praca
* solidna, stabilna i wytrzymała całkowicie stalowa konstrukcja zaopatrzona w stopki i kółka do przemieszczania
* wszystkie[...]  Details...  „JOGURT PITNY” to wysokiej jakości mleczny napój fermentowany zawierający żywe kultury szczepów bakterii jogurtowych, tj. Lactobacillus acidophillus, Bifidobacterium species, Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus. Dzięki ich właściwościom umożliwia spożywanie jogurtów nawet przez osoby cierpiące na nietolerancję laktozy.
Dzięki obecnym żywym kulturom bakterii jogurtowych jest idealnym źródłem łatwo przyswajalnych przez układ pokarmowy białek mlecznych, cennych[...]  Details...   The history of candy-floss goes back to the 16th century, when, in Italy, it was a delicacy only for those at the very top of society.
This was because there was no known equipment to manufacture candy-floss at that time. All that changed in 1897 when William Morrison and John Wharton invented the candy-floss machine. Finally, candy-floss began to reach a greater number of people. In years to come, more and more machines were manufactured, and candy-floss became the dainty of choice at church fairs,[...]  Details...
|
|